söndag 10 januari 2010

Middag, snabbt och lätt...

Dagens middagstips är kanske inte lika fint som en söndags-stek, men minst lika gott.
Dessutom är det supersnabbt och lättlagat!
Pasta med pastasås och knaperstekt bacon:



Ingredienser
3 pers
1 pkt färsk pasta
3 pkt bacon
2,5 dl matlagningsgrädde
1/2 solo vitlök
1/2 dl riven parmesanost
1 msk smör
1 msk mjöl
Salt och Peppar

Sätt ugnen på 200 grader
Klipp baconet i små bitar och sprid ut i en braspanna. Sätt i mitten av ugnen. Rör emellanåt så att dom inte fastnar.
Jag gör baconet i ugnen därför att det stänker och stinker mindre, det blir precis lika knaprigt och gott!
När baconet börjar se stekt ut, sätt över till grill-läge på ugnen några minuter innan du tar ut dom.
Under tiden baconet är i ugnen sätter du på pastavattnet med salt i.
Sen börjar du på såsen.
Smält smöret i en kastrull, pressa i vitlöken och låt puttra en halv minut, rör i mjölet.
Häll sedan i grädden, den rivna parmesanosten, salt och peppar och låt koka sakta några minuter.
När pastavattnet kokar, stoppa i pasta och låt koka 3 minuter.
Häll av vattnet, blanda ner såsen i pastan, rör runt.
Lägg upp pasta/pastasås på tallrik och strö bacon över!

Tar cirka 20 minuter att tillaga och smakar mums mums!

2 kommentarer:

Linda Jönsson sa...

var gör du av osten? I såsen eller på pastan?

sophie sa...

haha, kom just på, när jag stod och diskade att jag glömde skriva det!
Den ska ner i såsen, efter grädden och va med och kokas några minuter. ska ändra inlägget så att de blir rätt;=)

Skicka en kommentar