Ca 24st
Ingredienser
50 g jäst
50 g smör eller olivolja
5 dl mjölk
1 tsk salt
13 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Pizzasås
1 st gul lök
1/2-1 st solovitlök
2 msk olja
500 g passerade tomater
2 tsk strösocker
1 tsk oregano
1 tsk basilika
Salt och peppar
Fyllning
Deg 1:
150 g rökt el kokt skinka
1 liten burk champinjoner alt 6-8 st färska
1-2 dl smakrik riven ost
1 1/2 dl pizzasås
Deg 2:
150 g salami
10-15 st gröna oliver
150 g fetaost
1-2 dl smakrik riven ost
1 1/2 dl pizzasås
Till pensling
1 st ägg
2 tsk oregano
Flingsalt
Tillagning
1. Finfördela jästen i en bunke. Smält smör, tillsätt mjölk och värm till 37°. Häll det över jästen och rör tills den löst sig. Blanda i saltet.
Mät upp mjölet och blanda med bakpulver. Tillsätt det och arbeta degen smidig. Låt jäsa 30 min under duk.
2. Pizzasås: Hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull med olja.
Tillsätt övriga ingredienser och koka sakta ihop såsen ca 10 min.
Låt svalna
3. Sätt ugnen på 225°. Ta upp och arbeta degen en stund på mjölat bakbord. Dela degen i två delar och kavla ut degen till två rektanglar ca 45x25 cm. Låt jäsa täckt med duk i 15 min.
4. Finhacka skinka, salami, champinjoner, oliver, fetaost och riv osten.
Bred ut 1 1/2 dl pizzasås på varje rektangel och fördela påläggen och riven ost jämnt över degen.
Rulla försiktigt ihop från långsidan och skär 12 bitar av varje.
Lägg dem på plåtar klädda med bakplåtspapper.
5. Pensla med ägg och strö över oregano och flingsalt.
Grädda 12-15 min, de ska ha fin färg när de är klara. Servera dem gärna ljumma.
Förvara i frys eller kyl om de inte ska ätas direkt.
Kram Sophie
2 kommentarer:
Jag ska skriva ut receptet och definitivt testa!
fruktansvärt söt liten son du har :D och vackert namn. hade det som idé till våran faktiskt! låter smaskigt med pizzabullar :P
Skicka en kommentar